ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΛΤΙΝΟΥ

     Με μια συγκινητική γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, οι μαθητές/μαθήτριες του Γυμνασίου  Βαλτινού τίμησαν την Επέτειο του ΟΧΙ, έναν ιστορικό σταθμό στη ζωή του Ελληνικού Έθνους, και τους ήρωες του Έπους του 1940, οι οποίοι με τη θυσία τους χάρισαν στις επόμενες γενιές την ελευθερία.

   Μετά την ανάγνωση του πρακτικού του Συλλόγου  καθηγητών/καθηγητριών  του Γυμνασίου Βαλτινού,ο Διευθυντής κ. Πασχάλης Νικόλαος  παρέδωσε τη Σημαία στους σημαιοφόρους και τους παραστάτες και επιβράβευσε για την επίδοσή τους κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023 τους/τις μαθητές/μαθήτριες του σχολείου με την απονομή των αριστείων και των βραβείων τους.

   Σε κλίμα ενθουσιασμού και υπερηφάνειας οι μαθήτριες της Β΄ τάξης Καραθάνου Σπυριδούλα και Νταούλα Ελένη παρουσίασαν το χρονικό του Έπους 1940 σε μια εμπεριστατωμένη και κατατοπιστική αφήγηση, που διανθίζονταν από τραγούδια και προβολές βίντεο με αναφορές στα αίτια του πολέμου,  στην ελληνική απάντηση στην ιταλική πρόκληση-εισβολή, στις πρώτες νίκες στα ελληνοαλβανικά σύνορα, αλλά και στη γερμανική εισβολή, στην περίοδο της Κατοχής, στην Αντίσταση, μέχρι και την απελευθέρωση της πατρίδας μας το 1944. Η αφήγηση πλαισιώθηκε με ποιήματα που απήγγειλαν οι μαθήτριες Στάθη Αννίτα και Λαγού Ευαγγελία, τα οποία αποκάλυπταν τα συναισθήματα των αγωνιστών  και αναδείκνυαν τις δύσκολες συνθήκες του αγώνα τους.

     Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την επετειακή εκδήλωση του σχολείου, συνειδητοποιώντας τα δεινά που επιφέρει διαχρονικά ένας πόλεμος. Προσέγγισαν την ιστορική γνώση μέσα από  τεκμηριωμένες αναφορές και οπτικό υλικό που τους βοήθησαν να  εμβαθύνουν στα γεγονότα της εποχής και να αντιληφθούν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής που με ομόνοια καταφέρνει να μεγαλουργεί κάτω από αντίξοες συνθήκες.  Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τους μαθητές μας να ψάλλουν με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στους μαχητές του Έπους του 1940 τον Εθνικό μας Ύμνο.

    Υπεύθυνη για την οργάνωση της εκδήλωσης ήταν η εκπαιδευτικός του σχολείου κα Γουσοπούλου Κωνσταντινιά - ΠΕ02.

    Στη χορωδία συμμετείχαν οι μαθητές του Γυμνασίου Βαλτινού:

Γκίκα Ιωάννα, Γούλα Χρυσάνθη, Κόκκαλη Ναταλία, Στάθη Αννίτα, Σταμούλη Μαριλένα, Στραγάλη Νικολέτα, Γιαννής Αλέξανδρος, Καραγιώργος Γρηγόρης, Καραθάνου Σπυριδούλα, Κατσιούλη Λυδία, Λαγού Ευαγγελία, Μπακάλη Ιωάννα, Μπίτσι Ελισσάβετ, Νταούλα Ελένη, Ντόγκα Δήμητρα, Παζαρά Φωτεινή,  Περιστέρη Βιβή, Τσατσάβα Χριστίνα.

           

                       Χρόνια Πολλά Ελλάδα !    Χρόνια Πολλά Έλληνες !